Zaustavljen sajt Baneprevoz – Srbi i dalje ne PARADIRAJU!?!

Za one koji ne citaju Vecernje novosti ili nisu culi – ja sam tek danas saznala, jer mi je trebao neki citat, kasnim ali bolje ikad nego nikad-  evo linka pa procitajte sami, a ja cu samo da parafraziram i dodam sta mi je na umu:

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:380424-Zaustavljen-sajt-Baneprevoz

Volim Srbiju jer sam ovde rodjena i zivim i zato sto je pozitivno luda zamlja u mnogim aspektima, ali ovakve stvari me sokiraju i volela bih da bog/ ili kako god vi zovete “to nesto”, uhvati ovaj srpski narod i malo protrese ne bi li mu se malo kockice u glavi prerasporedile i poceo da reaguje na bitne stvari u zivotu a ne samo na “gay parade”.

Pre par dana sam imala polemiku sa mojim sestricem (25g star) u vezi “gay parade” na sta mi je rekao, kao njegov razlog za protest i nedozvoljavanje gay parade sledece: “Necu da mi truju srpsku decu”. On je samo primerak srpskog “omladinca” mada je “zadojen” ovim “starijim omladinicma”.

Pitala sam ga, “ti si zvezdas, paradirate posle utakmice, pre utakmice, kad idete na utakmicu, i niko vas ne dira, cak vas i partizanovci ispostuju- i to je ok. Zasto ne paradirate kad cena jajeta skoci na 20 din.?”. Kaze, “Ma to je drugo”.

Ja ne vidim razliku. Ako se boris da ti ne pokvare decu, zar cena jajeta ne kvari decu vise nego gey parada – cena jajeta je svakodnevna a gay parada jednom godisnje?!!

Evo novog primera ili bolje reci sanse ali i sada niko ne reaguje. Srbi, lepo vam je bilo da downlodujete besplatne knjige, a sad sta?! Ostavljate vlasnika saita da se sam bori i ispasta za to sto je “imao dobre namere prema srpskom narodu”?!!

1. Ovaj sait do pre par meseci nije ni reklame imao – da se od njih izdrzava. Vi vidite neki sait i volite da je pun sadrzaja i da citate sve i svasta na njima- ili gledate. Da li uopste imate predstavu koliko vremena treba za bilo koju od informacija da se stavi na neki sait?!! Evo ja pisem ovaj text vec 1,5 sat – je ne mozes da samo pises, moras prvo da se informises, proucis temu, nabavis slike, i ostalo – a jos uvek nisam zavrsila i necu skoro. Ko ce meni da plati to vreme?! Ko ce vlasniku baneprevoza da plati vreme utroseno na uplodovanje knjiga, organizovanje po kategorijama i piscima?!

2. Ko ce vlasniku baneprevoza da plati reklamiranje knjiga i autora?! Mnogi od nas vise vole da drze knjigu u ruci a ne laptop ili da sede za kompjuterom i citaju, zar ne?! Zasto nam onda zabranjuju mogucnost da se detaljno informisemo o knjizi – downlodujemo, citajuci vidimo da li je to knjiga koju bi voleli da posedujemo i tek tada odlucimo da je kupimo od “smernih izdavaca”. Koliko puta ste kupili knjigu, prelistali i prosledili je nekome za rodjendan, ili poklonili tek tako, jer “to nije to”, to nije ono sto ste mislili da jeste, ono sto ste ocekivali od knjige?!

3. Znam da mozete da nabrojite bar par saitova sa koji mozete da daunlodujete sve i svasta- ti saitovi su originalno namenjeni mogucnosti clanova da skladiste i cuvaju svoje vredne filove na tim saitovima za slucaj da im se nesto desi sa kopjuterom – znaci cuvanje rezervnih filova, tzv. backup. Sa tih istih saitova vlasnik naloga moze da vam da link za svaki fajl i vi mozete besplatno da downloodujete.

Iz ovoga sledi – GREH I OSNOV ZA IZVODJENJE PRED SUD VLASNIKA SAITA “BANEPREVOZ” JE U TOME STO JE IMAO SVOJ SOPSTVENI SAIT UMESTO DA IDE PREKO NEKOG SVETSKOG “STORAGE” SAITA!

Hoce li Srbija ikada  poceti da paradira za sebe a ne protiv sebe?

Pametni vlasnik saita, zadrzao je backup i sada mozete da downlodujete knjige na nekom drugom saitu- samo malo morate da se potrudite. Bezvredno je da vam dajem linkove ovde, jer se adresa saita do sada par puta promenila.
Muahaaaa and shine like the star that you are


Share

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.